Dogbase

Dog Base – er som ordet siger – en base. En base som DSBK og dermed de danske hunde er med i. Det er en central base for mange lande, hvor alle data for vores hunde ligger. Og ikke kun Sankt Bernhard. Der er også mange andre racer. Der har vi dog ikke adgang til data, da vi kun abonnerer på Sankt Bernhards data.
 
Og hvad kan vi så bruge Dog Base til ???
 
Vi kan hente data på alle vores hunde – så langt tilbage, som der er sendt oplysninger ned. Der ligger data helt tilbage til starten af 60’.
 
Vi kan bla. hente en del sundhedsoplysninger. Og især på de tyske hunde, er der registreret både navlebrok, kryptocide og kejsersnit. ting som de registrere i forbindelse med optagelse af kuld til stambogsregistrering. Det samme gælder aftegninger og blå øjne samt røde næser.
 
Det er også her – på klinikken i Giessen, at den ene tyske klub er i gang med at søge et evt. epilepsi gen. Giessen er – må vi desværre erkende – langt foran os andre. Også her har de udviklet HQ – som I nok skal få høre mere om. Dette har netop været muligt, da deres videnbank er så stor som den er.
 
Vi har mulighed for at gå ind og søge i DogBase’s data på kryds og tværs. Der kan søges ud fra de kriterier vi ønsker. Evt. korthårs hanner – født fra 2001-2010 – som er AD frie og som har HD resultat – hvor mange tævehvalpe en han har lavet – eller hvor mange der er født med blå øjne i Tyskland de sidste 10 år. Der kan laves fiktive parringer – og søges data langt bagud. Alt er muligt.